KOCAELİ / KÖRFEZ - Yavuz Selim İlkokulu

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe ÖZKAN TÜRKAY in kurucusu olduğu MONTESSORİ MATEMATİK adlı projenin toplantısı gerçekleştirildi. Montessori alanında uzman eğitimci yazar İrem SAVCI KÖROĞLU nun sunumuyla 8 farklı ülkenin ortaları katilimiyla dolu dolu bir toplantı oldu. Hırvatistan dan bir ortağın sunumu ve çevirmenler eşliğinde fikir alışverişleri yapıldı. Yaklaşık 50 kişiye hitap eden bu webinar proje için iyi bir başlangıç oldu.

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe ÖZKAN TÜRKAY orman haftasında ağaç dikme etkinliği düzenlendi . Bir ağacı dikme bakımını üstlenme gibi bir çok kazanımı bir arada bulunduran ağaç dikme etkinliği idarecilerin de katılımıyla çocukların zihninde güzel anılar bıraktı

Ock

Okulumuz öğretmenlerinden Ayşe ÖZKAN TÜRKAY yerli malı tutum ve yatırım haftasında sınıfı ile kapalı pazar alanına gezi düzenledi. Pazar esnafı ile alakalı hbet esip meyvelerin memleketini soran minikler kendi paralarinin sorumluluğunu taşıyarak alış veriş yaptı. Tutumlu olma noktasında da alışverişe dikkat edildi.  Çocuklar pazardan aldıkları portakal ve narlari sınıfta sıkarak meyve suyu yaptılar. Yerli malı tutum ve yatırım haftası bir çok kazanımı içinde barındırarak tamamlandı

Haz

Okul Aile Birliğimiz  tarafından organize edilen kermes ve bahar şenliğimiz  öğrenci ve velilerimizin yoğun ilgisi ile gerçekleşti. Tm velilerimize gösterdikleri katılımdan dolayı çok teşekkür ederiz.

May

Sağlıklı beslenme ve diyabetten korunma amacıyla okulumuz anasınıfı öğretmeni Ayşe ÖZKAN TÜRKAY in sınıfında sağlık bakanlığından gelen diyetisyen ve hemşireler çocuklara eğitim verdi. Ayşenur ŞARE ÇETİN'in öğrencilerinin katılımıyla birlikte sağlıklı beslenme ile ilgili bilgi edinen çocuklar eğitim sonundaki etkinliği ilgiyle takip etti.

Alternatif eğitim yöntemlerinden

Montessori Application's,  Reggio Emilia Application's,  Bruno's Art Application's eğitim yöntemlerinin uygulandığı bir e - Twinning projesi olan Alternative Education at My School okulumuz okulöncesi öğretmeni Ayşe ÖZKAN TÜRKAY tarafından ortak olarak yürütülmektedir. Farklı eğitim yöntemleriyle tanışma ve öğrenme fırsatı bulan çocuklar etkinliklere ilgiyle katılmaktadırlar.

May

Satrancın akademik performans ile doğrudan ilişkili olduğunun ortaya çıkması, eğitim sisteminde önemli bir yer almasını sağlamıştır. Satranç çocukların yeteneklerini farkına varmalarına, geliştirmelerine ve zekalarını daha etkili bir şekilde kullanmalarına da katkıda bulunmaktadır. Bunların yanı sıra satranç çocukların planlama, seçenekleri değerlendirme, imgeleme, odaklanma, analiz, öngörü ve kuramsal düşünme gibi becerilerinin gelişmesine de yardımcı olmaktadır.Bu vesile ile Okulumuz 2F sınıfı öğretmeni Mahir VAYİÇ ve 2C sınıfı öğretmeni ilker SELVEROĞLU tarafından okulumuz bünyesinde açılan satranç kurslarından görseller.